Кернес показав Кучеру план

Фото: Олексій Кучер/Facebook

В п’ятницю, 16 січня, відбулася зустріч голови Харківської обласної держадміністрації Олексія Кучера та Харківського міського голови Генадія Кернеса, під час якої губернатор та мер обговорили будівництво дороги через “Барабашово”.

Про це Харків Times дізнався за повідомлення Олексія Кучера у Facebook.

Губернатор зауважив, що зустрівся з Кернесом, “щоб вислухати його аргументи щодо будівництва дороги через «Барабашово»”

“Місто передало до ХОДА всю документацію стосовно цього будівництва – включно з генпланами 1986 та та 2004 років, проектами та розрахунками. Усе це ми детально вивчимо”, – повідомив Олексій Кучер.

За його словами, наступного понеділка (20 січня – прим. ред) відбудеться окрема зустріч спеціалістів з боку ХОДА та мерії з питання будівництва дороги.

Голова області також пообіцяв зустрітися з тими, хто виступає проти будівництва дороги після того, як вивчить надані мерією документи.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові будуватимуть нову швидкісну магістраль через ТЦ “Барабашово”, що з’єднає вул. Шевченка і вул. Академіка Павлова.

Магістраль , яка зв’яже центр міста з Салтівкою, планується побудувати до наступного Дня міста.

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов заявив, що приватний сектор біля торгового центру “Барабашово” не попадає в зону переселення у зв’язку з будівництвом нової дороги. Він нагадав, що підприємцям для переїзду необхідно укласти орендні договори з КП “Міський торговий ринок”, яке експлуатуватиме новий майданчик.

Харківська міськрада на сесії 16 жовтня прийняла рішення щодо будівництва нової магістралі. На проектування виділено 1,3 млн. грн, вартість будівництва мер Харкова Генадій Кернес оцінив у 250-270 млн грн.

Депутати Харківської міськради 18 грудня надали дозвіл КП «Міський торговий ринок» на розроблення документації із землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Амурській біля станції метро “Академіка Барабашова”.

Наприкинці грудня 2019 року мер Харкова Генадій Кернес заявив, що дорогу чер.ез «Барабашово» побудують за рік