На Клочківській прокладають новий трубопровід з терміном служби півстоліття (фото)

Фото: city.kharkov.ua

Перекладання внутрішньоквартальних мереж холодного водопостачання ведеться бригадами КП «Харківводоканал» по вул. Клочківській, 195-г.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Сьогодні, 16 січня, заступник директора з виробництва Комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» Микола Завада повідомив, що за даною адресою міняють трубопровід діаметром 200 мм. Роботи на ділянці були розпочаті ще в кінці грудня. В ході ремонту на мережах також встановлюється нова запірна арматура (засувки, пожежні гідранти, вентилі та ін.).

Всього на об’єкті планується перекласти 220 погонних метрів труб, після чого будуть замінені ще дві зношені ділянки трубопроводу протяжністю по 15 м, які знаходяться поруч з цим місцем робіт. Завершити ремонт по вул. Клочківській, 195-г бригади планують до 15 лютого. У другому кварталі цього року співробітники «Харківводоканалу» приступлять до перекладання труб по вул. Клочківській, 197, де планується замінити ще близько 500 п. м мереж водопостачання.

«У зв’язку з великою зношеністю мереж в даному мікрорайоні відбуваються часті пориви труб, і мешканці страждають від постійних відключень водопостачання. В ході робіт ми укладаємо замість старих сталевих труб нові, поліетиленові, термін служби яких – понад 50 років. Після виконання всіх запланованих ремонтних робіт ми вирішимо проблему з перебоями водопостачання в цьому мікрорайоні», – підкреслив Микола Завада.

Він також додав, що новий трубопровід прокладається паралельно старому, в зв’язку з чим не виникло потреби відключати мешканців від водопостачання.

Фото: city.kharkov.ua
Фото: city.kharkov.ua
Фото: city.kharkov.ua
Фото: city.kharkov.ua