На 12 років в’язниці засудили громадянина РФ за те, що стріляв у поліцейських

Фото: nexplorer.ru

Харківський районний суд виніс вирок уродженцю Росії, який обвинувачується у замаху на вбивство працівників поліції.

Про це Харків Times дізнався з інформації у Єдиному реєстрі судових рішень.

15 травня 2018 року до Балаклійського відділу поліції надійшло повідомлення про сімейну сварку між чоловіком та дружиною. На виклик прибув патрульний наряд із чотирьох правоохоронців. Під час опитування жінки зі сторони гаражу появився мужчина літнього віку із мисливською рушницею в руках. Знаходячись на відстані 11-13 метрів від правоохоронців, чоловік вистрелив у їх сторону, повідомляється у матеріалах справи. Поліцейські змогли ухилитися від пострілу, після чого затримали зловмисника.

Допитаний у судовому засіданні пенсіонер повністю не визнав себе винним.

За його словами, «матеріали кримінального провадження сфальшовані навмисно працівниками поліції та прокуратури з мотивів заздрощів його статкам і з метою заволодіння його мисливською рушницею 32-го калібру, яку обвинувачений вважає рідкою та цінною зброєю».

Суд встановив, що «показання обвинуваченого не знайшли свого підтвердження та повністю спростовуються наданими для дослідження доказами, а вина у пред’явленому обвинуваченні у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 348 КК України, повністю доведена».

За «замах на вбивство працівників правоохоронного органу у зв`язку з виконанням цими працівниками службових обов`язків» уродженця с. Зюзелка Поллевського району Свердловської області Російської Федерації, громадянина Російської Федерації, засуджено до 12 років позбавлення волі із позбавленням права займатися діяльністю, пов’язаною із дозволом на носіння та зберігання вогнепальної зброї строком на 3 роки.

Наразі рішення суду ще не вступило у дії, бо триває час на оскарження.