В аеропорту Харкова затримали контрабандистів за спробу вивезти комплектуючі до військових літаків

Фото: Владисла Абдула / Facebook.

Співробітники Служби безпеки України затримали в аеропорту Харкова двох зловмисників, які під виглядом автомобільних запчастин намагалися незаконно вивезти комплектуючі до військової авіаційної техніки.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення прес-секретаря прес-служби СБУ в Харківській області Владислава Абдули в Facebook.

За інформацією спецслужби, затримані – жителі Харківської області, фахівці в авіаційній галузі. Зловмисники нелегально скуповували у різних продавців агрегати і вузли, в тому числі старі, до реактивного навчально-бойового літака Л-39 «Альбатрос». Він перебуває на озброєнні більш ніж 30-ти країнах світу.

Після скупки комплектуючих зловмисники контрабандою вивозили їх з України і в подальшому використовували для проведення регламентних робіт з обслуговування цього типу літаків за кордоном.

Під час чергової спроби контрабанди ділків затримали співробітники української спецслужби.

Зараз вирішується питання про повідомлення їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експертному контролю) Кримінального кодексу України.

Операція проводилася спільно з представниками Держприкордонслужби та митниками під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Як повідомляв Харків Times, співробітники Служби безпеки України припинили контрабандне постачання психотропів з країн Європейського Союзу в Україні. Організатора злочинної схеми оперативники затримали в Харкові під час збуту чергової партії психотропів вартістю 200 000 гривен.