У Лозовій під час пожежі евакуювали з будинку 22 мешканця, серед них – п’ятеро дітей

Фото: kh.dsns.gov.ua

14 січня, приблизно о 5:48 сталася пожежа у квартирі на другому поверсі у житловому п’ятиповерховому будинку на вулиці Свободи, 38 у місті Лозова. По допомогу до рятувальників звернулися мешканці сусідніх квартир, які скаржились на задимлення.

Про це Харків Times  повідомили у прес-службі ДСНС області.

Коли вогнеборці прибули за адресою, з другого по п`ятий поверхи спостерігалось значне задимлення. У квартирі, де сталося займання, горіли домашні речі, матрац та диван. Площа пожежі склала 24 кв.м.

“У ході розвідки біля палаючої квартири ланкою газодимозахисної служби було виявлено господаря оселі, 1972 року народження, котрий нахапався диму і вже не міг самостійно рухатись. Його негайно винесли на свіже повітря”, – йдеться в повідомленні.

Водночас рятувальники організували евакуацію інших мешканців. На свіже повітря було виведено 22 людини, у тому числі 5 дітей.

О 06:45 вогнеборці локалізували вогонь, о 07:23 повністю ліквідували його. На гасінні цієї пожежі працювали рятувальники 24-ї Державної пожежно-рятувальної частини на 2-х пожежних автоцистернах. Їм на допомогу також прибули пожежники відомчої пожежної охорони Лозівського ковальсько-механічного заводу.

Причина виникнення загоряння встановлюється.

Як повідомляв ХарківTimes, в гаражному кооперативі “Авто 19” за адресою Салтівське шосе, 161 вранці сталася пожежа, в одному з боксів рятувальники знайшли тіло чоловіка.