Рецидивіст, який два роки тероризував Московський район, нарешті, сів за вбивство

Фото: ukrinform.ru

Московський районний суд міста засудив 37-річного харків’янина до дев’яти років позбавлення волі одразу за три злочини – нанесення тілесних ушкоджень, опір працівникові правоохоронних органів і, нарешті, вбивство. Ці злочини засуджений, раніше вже неодноразово судимий за вчинення злочинів проти життя, здоров’я та громадського порядку, скоїв протягом двох років – з осені 2017 до осені 2019 року.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Місцева прокуратура в особі її керівника Володимира Купріянова визнає, що “обвинувачений протягом декількох років, здійснюючи свою злочинну діяльність на території Московського району м. Харкова, з мотивів неповаги до інших людей, нехтуючи їх життям та здоров’ям, вчинив серію злочинів, направлених на спричинення тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості та вбивство”.

У жовтні 2017 року нині засуджений чоловік, який, нагадаємо, вже був “неодноразово судимим рецидивістом”, в одному з кафе завдав “множинні тілесні ушкодження” дівчині. І, як тепер стає зрозуміло, не поніс за це ніякого покарання.

Мабуть, від безкарності влітку наступного, 2018 року він, “порушуючи громадський порядок, не реагувавши на зауваження та законну вимогу припинити порушувати громадський порядок працівників поліції, вчинив активний фізичний опір та спричинив тілесні ушкодження працівнику правоохоронного органу при виконанні своїх службових повноважень”. І знову не потрапив за ґрати.

Припинилися ці “подвиги” лише у вересні 2019 року, коли рецидивіст “вночі, під час сварки з малознайомим громадянином на ґрунті надмірного вживання спиртних напоїв” вдарив того ножем у груди – та вбив. А потім зник з місця злочину.

Тепер мешканці Московського району можуть бути відносно спокійні. Років дев’ять.

Як повідомляв Харків Times, поліція попередила про підозру чоловіка, який до смерті забив свого знайомого через ревнощі.