Кучер назвав своїх майбутніх заступників

Фото: kharkivoda.gov.ua

Заступниками голови Харківської облдержадміністрації мають стати Віталій Погосян, Євгеній Грицьков та Руслан Тихонченко.

Про це розповів журналістам Глава Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер 14 січня, повідомив кореспондент Харків Times.

“Три заступники чекають призначення. Наскільки я володію інформацією, завтра буде засідання Кабінету міністрів, де вони будуть затверджуватися. І вони пройшли співбесіду в Офісі президента, пройшли співбесіду Кабінету міністрів, зараз лише рішення Кабміну буде по їх затвердженню”, – сказав Кучер.

Євгеній Грицьков, згідно з інформацією сайту Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова – проректор цього вишу з науково-педагогiчної роботи та мiжнародних зв’язкiв, кандидат економічних наук, доцент. У 2015 році Грицьков був кандидатом у депутати Харківської обласної ради за списком регіональної організації партії “Опозиційний блок”. Згідно з декларацією за 2019 рік, він володіє житловим будинком площею 136,4 кв. м. у селі Малі Проходи Дергачівського району Харківської області. Грицьков задекларував у якості доходів 260,686 тис. гривень зарплати у ХНУМГ, 10,939 тис. гривень зарплати за сумісництвом у Міжрегіональній академії управління персоналом та 49 тис. гривень доходу від відчуження рухомого майна (мабуть, продав автівку Skoda Superb 2011 року випуску, яку вказав у декларації роком раніше). Дружина майбутнього посадовця працює у приватному виші “Київський медичний університет”.

Руслан Тихонченко, згідно його декларації, працював у ТОВ “Компанія “Прайд”, де заробив за 2018 рік 29,250 тис. гривень, та за сумісництвом – завідувачем лабораторії у Харківському державному університеті харчування та торгівлі, де раніше був аспірантом – там він заробив за рік 8,113 тис. гривень. Він має по 50% у капіталі приватного підприємства “ХХХ-Плаза” та ТОВ “Прайд-Енерго”, квартиру у Харкові площею 49,1 кв. м, будинок у селищі Високий Харківського району площею 215,5 кв. м та земельну ділянку там же площею 674 кв. м. Його дружина володіє квартирою у Харкові площею 87,9 кв. м. Тихонченко належить автівка Toyota Land Cruiser 2000 року випуску та навантажувач фронтальний Zettemeyer ZL 2000 2015 року випуску. Його дружина володіє автівкою Hyundai I30 2013 року випуску. Також майбутній посадовець має 20 біткойнів вартістю на момент декларування 77,5 тис. доларів. За даними ЦВК, на позачергових виборах народних депутатів він був уповноваженою особою політичної партії “Слуга Народу” у виборчому окрузі №170. У списку Тихонченко вказаний як “тимчасово не працюючий”.

Як повідомляв Харків Times , Віталій Погосян, який до 28 грудня очолював Департамент економіки та інвестицій Вінницької міської ради, збирається зайняти посаду першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера.