Поліція перевіряє напад на журналістів у Лозівському районі

Лозівський відділ поліції області перевіряє обставини нападу співробітника комунального полігону промислових відходів у селі Смирновка на знімальну групу місцевого телеканалу “Сигма”.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“Під час зйомки 59-річний завідуючий виробництвом попросив групу покинути територію полігону та заважав проведенню зйомок. Виник конфлікт, в результаті якого чоловік пошкодив штатив від відеокамери”, – йдеться у повідомленні.

Інформація про подію внесена до Журнал єдиного обліку райвідділу поліції. Наразі “вирішується питання її кваліфікації згідно з Кримінальним кодексом”.

У Кримінальному кодексі України існує стаття 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та стаття 345-1 (загроза або насильство по відношенню до журналіста). Будемо сподіватися, що мова йде лише про те, чи застосують у даному випадку обидві ці статті або тільки одну з них.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 13 січня, охоронці комунального полігону, розташованого у селі Смирновка Лозівського району області, напали на знімальну групу телеканалу “Сигма” та пошкодили техніку.

У червні минулого року на території торгового центру “Барабашово” жорстоко побили оператора служби новин “Вісті” Вадима Макарюка. Потерпілого із травмами голови доставили до відділення реанімації Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. Поліція відкрила кримінальні провадження за фактом нападу на журналіста за ч. 2 ст. 345-1 (загроза або насильство по відношенню до журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статей передбачає до 10 років позбавлення волі.