На кордоні з РФ службові собаки двічі зупиняли контрабандистів наркотиків

Фото: dpsu.gov.ua

У вихідні, 11-12 січня в пункті пропуску «Гоптівка» службові собаки прикордонників попередили дві спроби контрабанди наркотиків.

Про це Харків Times  повідомили у прес-службі Східного регіонального управління Держприкордонслужби.

Згідно з повідомлення, наркотики намагалася провезти до РФ 40-річна громадянка цієї країни. Жінка в якості пасажирки прямувала з України в автомобілі марки “Фіат”.

“Під час огляду автівки на жінку спрацював службовий собака прикордонників, який натренований на пошук наркотичних речовин. В ході подальшого огляду речей іноземки правоохоронцями було виявлено пакунок з речовиною сіро-зеленого кольору рослинного походження”, – йдеться в повідомленні.

В другому випадку службовий собака вказав на 24-річного громадянина України. Він намагався виїхати з України рейсовим автобусом сполученням «Бердянськ-Москва». Пакунок з речовиною сіро-зеленого кольору рослинного походження чоловік приховав в спідній білизні.

Наразі, речовини передано співробітникам компетентних правоохоронних органів, яким також направлено повідомлення про протиправні діяння, що містять ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 305 КК України.

Як повідомляв Харків Times , прикордонний наряд відділу “Веселе” Харківського загону 11 січня завадили переміщенню до РФ партії товарів.