На Харківщині охорона комунального полігону напала на знімальну групу телеканалу (фото)

Фото: ТРК «Сигма» / Facebook.

У понеділок, 13 січня, охоронці комунального полігону, розташованого в селі Смирновка, напали на знімальну групу телеканалу “Сігма” і розбили техніку.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення ТРК «Сігма» в Facebook.

Як повідомляється, охоронці “накинулися на оператора за зйомку за межами їх території”. В результаті – зламаний штатив, орієнтовна вартість якого становить близько 30 тисяч гривень.

За інформацією ТРК “Сігма”, це вже не перший акт агресії з боку співробітників полігону. Но цього разу терпець урвався, і журналісти викликали поліцію. Також представники телеканалу планують домогтися від нападників відшкодування збитків.

Як повідомляв Харків Times, на території торгового центру “Барабашово” 7 червня жорстоко побили оператора служби новин “Вісті” Вадима Макарюка. Потерпілого з травмами голови доставили до відділення реанімації Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги.

Поліція відкрила кримінальні провадження за фактом нападу на журналіста за ч. 2 ст. 345-1 (загроза або насильство по відношенню до журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статей передбачає до 10 років позбавлення волі.