Ernest Airlines, що літала з Харкова до Італії, припинила польоти

Фото: avianews.com

Італійський лоу-кост Ernest Airlines оголосив про зупинку польотів з 11 січня, на два дні раніше встановленого авіаційними властями Італії (ENAC) терміну, і попросив пасажирів не приїжджати в аеропорти.

Про це Харків Times дізнався з публікації avianews.com.

В авіакомпанії поскаржилися, що рішення ENAC від 29 грудня 2019 року щодо призупинення ліцензії лоу-коста, яке набирає чинності з 13 січня 2020 року, призвело до серії подій, які викликали різні блокування і труднощі в діяльності.

“Ми зробили все можливе, щоб літати і гарантувати виконання якомога більшої кількості рейсів в період свят”, – заявили в Ernest Airlines.

В авіакомпанії заявили, що ведуть роботу по відкликанню рішення ENAC про призупинення ліцензії, однак для надання необхідних доказів фінансової стійкості необхідний час.

На звільнені маршрути претендує лоу-кост Ryanair. 15 жовтня 2019 року комерційний директор авіакомпанії Девід О’Брайан заявив, що Ryanair може літати в Україну з 14 аеропортів Італії.

Лоу-кост Ernest Airlines був найбільшим гравцем на ринку перельотів між Україною та Італією. Маршрутна мережа авіакомпанії включала два напрямки з Харкова – до Риму і Мілану, чотири з Києва, чотири зі Львова і один з Одеси.

Як повідомляв Харків Times, 12 березня авіакомпанія Ernest Airlines відкрила рейси з Харкова в Рим і Мілан.

Авіаційна влада Італії ENAC 29 грудня оголосила про призупинення дії ліцензії лоу-коста Ernest Airlines на перевезення пасажирів та вантажів з 13 січня 2020 року.