Нова послуга сервісу «єМалятко» з’явиться у пологових будинках Харкова

Фото: city.kharkov.ua

Видача посвідчень багатодітним сім’ям або дитині з багатодітної сім’ї невдовзі стане доступною в рамках роботи сервісу «єМалятко».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Сьогодні, 11 січня, про це повідомили у Департаменті реєстрації та цифрового розвитку.

У департаменті нагадали, що торік був створений Єдиний реєстр багатодітних сімей міста Харкова. На сьогоднішній день це єдина в Україні автоматизована база даних, де можна відстежувати видані посвідчення багатодітним сім’ям та дітям з цих сімей. Реєстр вже інтегрований з Порталом електронних сервісів міста, і тепер через нього можна буде формувати різні довідки.

«9 січня ми зареєстрували цей реєстр у Національному реєстрі електронних інформаційних реєстрів України. І тепер можемо поєднати його з іншими реєстрами за допомогою системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів «Трембіта». Це дасть можливість реалізувати нову послугу в «єМалятко» – видачу посвідчень багатодітним сім’ям або дитині з багатодітної сім’ї», – зазначили в департаменті.

Як повідомляв Харків Times, у всіх пологових будинках Харкова запустили послугу “єМалятко”. Сервіс передбачає об’єднання 10 послуг для батьків новонароджених в одну послугу – потрібно заповнити тільки одну заяву і присвятити цьому лише 20 хвилин.