Двох чоловіків та жінку підозрюють у крадіжці квартир померлих власників

Фото: 100realty.ua/

У Харкові троє осіб підозрюються у підробці документів та незаконному заволодінні квартирами.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Повідомлено про підозру двом чоловікам та літній жінці, які вчинили шахрайство у великих розмірах, підробивши документи (ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України).

За інформацією заступника начальника відділу прокуратури Тетяни Красінської, встановлено, що група з трьох осіб підроблювала правовстановлюючі документи, щоб заволодіти правами на квартири, які належать померлим особам.

10 січня 2020 року вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, та використання завідомо підробленого документа). Київським районним судом м. Харкова обрано запобіжні заходи: двом чоловікам — тримання під вартою, а жінці — цілодобовий домашній арешт.

Якщо вину вказаних осіб буде доведено, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до восьми років.

На даний час досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, чиновнику Харківської мерії загрожує до шести років в’язниці за махінації з нерухомістю. Розслідування встановило, що посадовець на підставі листа юридичного департаменту “припинив часткове право власності трьох власників нежитлової будівлі, загальна площа якої становить понад 217 м²”.