Чиновнику Харківської мерії загрожує до шести років в’язниці за махінації з нерухомістю

Прокуратура повідомила про підозру начальнику одного з управлінь Департаменту реєстрації та цифрового розвитку Харківської міської ради за фактом службового підроблення та зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури.

Розслідування встановило, що посадовець на підставі листа юридичного департаменту “припинив часткове право власності трьох власників нежитлової будівлі, загальна площа якої становить понад 217 м²”.

Після цього він видав завідомо неправдиві офіційні документи, а саме три витяги з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності Харківській міській раді.

Внаслідок дій чіновника одному з власників будівлі було причинено матеріальну шкоду, розмір якої перевищує півмільйона гривень.

Якщо вину буде доведено, їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Як повідомляв Харків Times, прокуратура Харківської області виявила факт ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах у ході реалізації «кооперативної схеми».