Замах на вбивство комбата ЗСУ у Харкові – виконавцю повідомлено про підозру

Фото: khar.gp.gov.ua

Прокуратура Харківської області затвердила повідомлення про підозру 29-річному харків’янину, який на замовлення спецслужб РФ хотів підірвати у Харкові колишньго командира розвідників ЗСУ.

Про це ХарківTimes стало відомо з повідомлення прес-служби прокуратури області.

Згідно з повідомлення, харків’янину інкримінують низку злочинів: замах на вчинення за попередньою змовою групою осіб та на замовлення умисного вбивства одного з екскомандирів розвідпідрозділу батальйону ЗСУ (ч.3 ст. 15, п.п.11, 12 ч.2 ст. 115 КК України) та незаконне зберігання, носіння та перевезення саморобного вибухового пристрою (ч. 1 ст.263 КК України). Йому загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

У ході досудового розслідування встановлено, що харків’янин, який раніше проходив військову службу у Національній Гвардії України, на замовлення спецслужб РФ здійснював підготовку умисного вбивства одного з екскомандирів розвідпідрозділу батальйону ЗСУ. Завдання від замовників чоловік отримав під час виїзду до Росії. За вбивство колишнього командира, харків’янин мав отримати грошову винагороду.

Вбити ексрозвідника планувалося прямо в його будинку, за допомогою саморобного вибухового пристрою, який приводився у дію радіосигналом з пульта автомобільної сигналізації. Проте зловмисник довести свої злочинні дії до кінця не зміг.

Як повідомляв ХарківTimes, 9 січня зловмисника затримали з вибухівкою у будинку. За оцінками фахівців, потужність вибухового пристрою становила півкілограма тротилу, воно приводилася у дію за допомогою радіосигналу з автомобільної сигналізації. Через підвищену небезпеку вибухового пристрою під час транспортування, він був знищений у дворі будинку без загрози для життя людей.

Вибуховий пристрій харків’янин приніс на місце злочину у своєму рюкзаку.

Фото: khar.gp.gov.ua