Харків’янин ніс прапор України на відкритті зимових Юнацьких Олімпійських ігор-2020 (фото)

Фото: НОК Украины и олимпийская команда / Facebook

Бронзовий призер XIV зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю з біатлону харків’янин Степан Кінаш удостоєний честі нести державний прапор України на церемонії відкриття зимових Юнацьких Олімпійських ігор-2020 року, яка відбулася в Лозанні 8 січня в 20:30 за київським часом.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення НОК України та олімпійська команда в Facebook.

17-річний вихованець Харківської біатлонної школи Степан Кінаш завоював бронзу в індивідуальній гонці на 12,5 км на XIV зимовому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі, який проходив в Сараєво в лютому 2019 року.

Зимові Юнацькі Олімпійські ігри-2020 року, відкриття яких відбулося 8 січня, триватимуть в Швейцарії до 22 січня.

За інформацією міністерства культури, молоді і спорту, Україну на Юнацьких Олімпійських іграх представлять 39 спортсменів. Серед них – п’ять харків’ян: Степан Кінаш (біатлон), Ганна Чернявська та Олег Муратов (фігурне катання), а також Тетяна Зарванська та Данило Федоренко (шорт-трек).

Українці будуть представлені в 12-ти з 16-ти можливих видів спорту. Серед них також – лижне двоборство, хокей 3х3, санний спорт, стрибки на лижах, скелетон, фрістайл, гірськолижний спорт, лижні перегони і сноубординг.

Усього в Іграх візьмуть участь 1880 спортсменів віком від 15 до 18 років.