Під Харковом піймали скаженого кота

У Харківському районі зафіксовано випадок сказу кота.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області.

8 січня 2020 року у селищі Бабаї Харківського району зареєстрований випадок сказу безпритульного кота, який підтверджено лабораторно.

«За ініціативою Харківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області проведене позачергове засідання ДНПК при Харківській районній державній адміністрації, рішенням якого накладено карантинні обмеження по сказу на територію сел. Бабаї з прилеглими лісовими та польовими масивами та затверджений план комплексних заходів щодо ліквідації сказу тварин на територіях сел. Бабаї та сел. Покотилівка Харківського району», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що багато власників домашніх тварин не вважають за потрібне проводити щеплення котів проти сказу, бо, на їх думку, в зоні ризику даного захворювання перебувають в основному собаки. Але насправді кішки хворіють сказом в кілька разів частіше собак.

«Звертаємо увагу, що на початку першої стадії сказу не видно ніяких ознак хвороби кішки, але існує вірогідність зараження власника при контакті з твариною. На жаль, дана хвороба не піддається лікуванню. Єдиним профілактичним заходом від зараження вихованця на сказ є вакцинація. Тільки вакцинація врятує вашого улюбленця і вас від смертельно небезпечної хвороби», – йдеться у повідомленні служби.