Новорічні ялинки з бараниною і фруктово-овочевими гірляндами згодували тваринам харківського зоопарку (фото, відео)

Фото: zoo.kharkov.ua

У Харківський зоопарк звезли близько двохсот новорічних ялинок.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сайті зоопарку.

«Новорічні деревця – це прекрасний елемент збагачення середовища і доповнення до основного раціону харчування вихованців зоопарку», – йдеться у повідомленні.

Спочатку тварини з цікавістю вивчали нові об’єкти в своїх вольєрах, а потім починали з задоволенням ласувати або грати.

Слони підкидали сосни вгору і обмахувалися ними ніби віялом. Верблюди і гуанако більше зацікавилися смачними прикрасами з моркви і апельсинів.

Для тигра Єлисея підготували сосну з сюрпризом.

«Він швидко зрозумів, що вона з секретом і під нею приховано смачне частування – туша барана. Кілька спроб – і тигр стягнув ялинку з гойдалки, добравшись до смачного обіду. Їв з апетитом, а до ялинки інтересу більше не виявляв», – розповідають у зоопарку.

Сосни в вольєрах птахів виграшно підкреслили їх красу. На тлі соковитої зелені різнобарвне оперення мандаринок і каролінок виглядало дуже святково.

По-справжньому святкову ялинку з різними прикрасами і гірляндами отримали капуцини. Вони змогли насолодитися і естетичною красою, і поласували досхочу. Адже все оздоблення було їстівним – гірлянди з яєць, моркви, бубликів, винограду, яблук, ківі та бананів.

«Поласували капуцини і гілочками. А це дуже корисно, адже хвоя багата фітонцидами і різними мікроелементами. З огляду на це, частину дерев ми подрібнюємо і використовуємо як ароматну підстилку для тварин», – пояснюють співробітники установи.

До слова, ялинки від звичайних людей тут не приймають, оскільки на дереві можуть залишитися дрібні прикраси, залишки фарби або ароматичних аерозолів.

Фото: zoo.kharkov.ua
Фото: zoo.kharkov.ua
Фото: zoo.kharkov.ua