Волонтер з Харкова допомагає постраждалим від пожежі австралійським тваринам

Фото: Юлия Иваненко / Facebook

Харків’янка Юлія Іваненко допомагає тваринам, які постраждали під час масштабних пожеж в Австралії. Жінка шиє для звірів, що вижили, спеціальні мішечки.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення харків’янки в Facebook.

Про те, що австралійським волонтерам і ветеринарам, потрібні такі вироби, жінка дізналася з соцмереж.

“Мішечки повинні складатися з двох частин-зовнішньої і внутрішньої. На кожну зовнішню просять робити три внутрішні для того, щоб їх можна було вийняти і випрати”, – повідомила Юлія Іваненко.

Вона додала, що всі вироби повинні бути з бавовни, ніякої синтетики.

Як повідомлялося, з вересня 2019 року в декількох штатах Австралії вирують масштабні лісові пожежі. Наймасштабніший пожежа почалася 26 жовтня на горі Госперс в національному парку Вуллемі (Новий Південний Уельс) після того, як у схил вдарила блискавка. Через півтора місяці окремі осередки загорянь у цьому районі з’єдналися в одну “мегапожежу”, повідомляє The Sydney Morning Herald.

За інформацією The Guardian, станом на 6 січня тільки в Новому Південному Уельсі вигоріла територія площею близько 5 млн га (для порівняння: площа найбільшої області України – Одеської – становить 3,3 млн га), а загальна площа постраждалих від пожеж регіонів склала більше 8,4 млн га.

В результаті пожеж станом на 6 січня знищено понад 1700 будинків, загинули як мінімум 24 людини і, по всій видимості, тисячі тварин. Професор Сіднейського університету Кріс Дикман вважає, що в результаті пожеж тільки в Новому Південному Уельсі могли постраждати 480 млн тварин.

Фото: Юлия Иваненко / Facebook