Рятувальники знайшли “чорну скриньку” українського літака, що розбився в Ірані

Фото: isna.ir

Іранські рятувальники знайшли чорну скриньку авіалайнера МАУ, який сьогодні, 8 січня, зазнав аварії після зльоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення державної телекомпанії Ірану IRIB.

За інформацією ЗМІ, був знайдений одна з двох чорних скринько літака – реєстратор польотних даних і диктофон кабіни.

Іранський авіаційний чиновник заявив, що пілот авіалайнера МАУ не оголошував надзвичайну ситуацію. Про це повідомляє Reuters з посиланням на місцеві ЗМІ.

Керівництво авіакомпанії Міжнародні авіалінії України (МАУ) під час термінового брифінгу в міжнародному аеропорту Бориспіль заявило про призупинення польотів в Тегеран на невизначений термін.

У МАУ додали, що на борту знаходилися 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед них були громадяни України, Канади, Ірану, Німеччини, Швеції та Афганістану. Списки поки ще уточнюються.

Олександр Шафієв, технічний директор авіакомпанії заявив, що лайнер був куплений в 2016 році, отриманий безпосередньо з заводу-виробника.

«Технічних зауважень не було, перевірку літак проходив 6 січня, від екіпажу ні по прильоту в Тегеран, ні перед вильотом ніяких зауважень не було», – заявив технічний директор МАУ.

Командиром судна був Володимир Гапоненко, другим пілотом – Сергій Хоменко, також на борту для посилення екіпажу був присутній льотний інструктор Олексій Наумкин. Про це заявив віце-президент авіакомпанії МАУ з льотної роботи Ігор Сосновський

За його словами, у Гапоненко і Наумкіна було більш 10000 годин нальоту.

«Перед падінням літак набрав висоту 2400 метрів. З огляду на досвід екіпажу, помилка мінімальна », – заявив Сосновський.

У МАУ відмовилися коментувати інформацію про те, що лайнер нібито був збитий.

«Це інформація, яку ми не отримуємо сьогодні з офіційних джерел. Тому ми ніяк не можемо прокоментувати. Ми дали вам інформацію про технічний стан літака і про те, що на борту знаходилися кращі наші співробітники », – заявив під час брифінгу президент МАУ Євген Дихне.

Офіс Генерального прокурора почав розслідування авіакатастрофи літака МАУ в Ірані. Виробництво почали по ч. 3 статті 276 КК (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що спричинило загибель людей).

Як повідомляв Харків Times, вранці 8 січня через дві хвилини після зльоту зник з екранів радарів літак авіакомпанії МАУ, який летів до Києва. На борту лайнера знаходилися 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Ніхто з них не вижив.