Понад 26 тисяч учасників війни на Донбасі пройшли лікування у харківському шпиталі

Фото: ХарківTimes

Протягом 2014-2019 років до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону було ушпиталено  понад 26 500 військовослужбовців, які воювали на Донбасі.

Про це  Харків Times дізнався з повідомлення АрміяInform.

Тільки за 2019 рік у харківському шпиталі отримали медичну допомогу понад 2500 бійців, що постраждали унаслідок бойових дій на Донбасі. Кожен десятий пацієнт прибув до Харкова із пораненням, решта — мали травми чи різні захворювання.

Харківські військові лікарі торік провели в операційних чи маніпуляційних кімнатах тисячі годин. Також военні медики відправляються у бойові відрядження на Донбас, де вони набувають ще більшого досвіду. Переважна більшість офіцерів побували на Сході України по два і більше разів.

Начальник ВМКЦ ПнР полковник медичної служби Юрій Подолян особисто бере участь у проведенні анестезіологічного забезпечення під час оперативного втручання. За його словами, у шпиталі поступово переобладнуються операційні відповідно до сучасних вимог і стандартів.

“З 2017 року ми користуємося медичною інформаційною системою типу MІС Smart. Відомі далеко за межами центру можливості такого винаходу моїх підлеглих як хірургічний «диво-магніт». Ми ж зі свого боку активно вивчаємо напрацювання та різні інновації своїх колег. Тож із року в рік ми стаємо ще сильнішими в професійному відношенні”, – розповів Юрій Подолян.

Як повідомляв  Харків Times,у Харкові на базі шпиталю для ветеранів планують відкрити центр реабілітації важкопоранених під час війни на Донбасі