Місто презентує проєкт нового торговельного майданчика, який задовольнить усіх підприємців “Барабашово” – Терехов

Фото: www.city.kharkov.ua

Місто презентує проєкт нового торговельного майданчика, який задовольнить усіх підприємців ТЦ “Барабашово”, заявив підчас зустрічі в облдержадміністрації 3 січня перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Перший віце-мер зазначив, що місто вже працює над проєктом нової магістралі і натомість всіх робочих місць, які знаходяться в зоні будівництва, вже виділено нову ділянку під торгові майданчики для підприємців.

“Ми виділили рівнозначну ділянку і навіть більше і зараз робимо його повну логістику, виходячи з розуміння, які групи товарів там будуть представлені, які санітарні норми й умови охорони праці повинні бути дотримані. Ми скоро презентуємо вам цей проєкт, який задовольнить усіх підприємців. Я впевнений, що конфлікт на “Барабашово” буде локалізований і все буде за законом, а місто продовжить і далі розвиватися, і ніхто не скаже, що міськрада образила когось із підприємців. Ми знайдемо розумний компроміс з кожним”, – підкреслив Терехов.

Терехов зазначив, що місто захищає інтереси тих підприємців, які звернулися до Харківського міського голови Геннадія Кернеса по допомогу у вирішенні ситуації з незаконними платежами і перешкоджанням їх роботі з боку власника ринку – концерну “АВЕК”.

Пресслужба міськради повідомляє, що вже 79 підприємців з “Барабашово” уклали договори з КП “Щасливе місто”, але при цьому не можуть працювати, оскільки представники керівництва ринку заблокували їм доступ до робочих місць.

Як повідомляв Харків Times, голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер 3 січня провів нараду за участю всіх сторін конфлікту на Торговому центрі «Барабашово». З ініціативи голови ХОДА в одному приміщенні зібралися власники торгового центру, представники Харківської міськради, підприємці та громадські активісти.

У Харкові будуватимуть нову швидкісну магістраль через ТЦ “Барабашово”, що з’єднає вул. Шевченка і вул. Академіка Павлова.

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов заявив, що приватний сектор біля торгового центру “Барабашово” не попадає в зону переселення у зв’язку з будівництвом нової дороги. Він нагадав, що підприємцям для переїзду необхідно укласти орендні договори з КП “Міський торговий ринок”, яке експлуатуватиме новий майданчик.

Харківська міськрада на сесії 16 жовтня прийняла рішення щодо будівництва нової магістралі. На проектування виділено 1,3 млн. грн, вартість будівництва мер Харкова Генадій Кернес оцінив у 250-270 млн грн.

Депутати Харківської міськради 18 грудня надали дозвіл КП «Міський торговий ринок» на розроблення документації із землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Амурській біля станції метро “Академіка Барабашова”.

Мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що будівництво дороги через ринок «Барабашово» розпочнеться у 2020 році з боку супермаркету «Рост», і всі роботи закінчаться за рік.