Конфлікт навколо “Барабашово” вийшов на національний рівень – Кучер

Фото: kharkivoda.gov.ua

Конфлікт на Торговому центрі “Барабашово” вийшов на національний рівень, заявив голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер на нараді за участю всіх сторон ситуації. За ініціативи голови ХОДА в одному приміщенні зібралися власники торгового центру, представники Харківської міськради, підприємці та громадські активісти.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Розпочинаючи нараду, Олексій Кучер наголосив: “Конфлікт на “Барабашово” вийшов на національний рівень. Про нього знають як в Офісі Президента, так і сам Президент. Тому я взяв на себе відповідальність розібратися в питанні та втрутитися. Кількість кримінальних проваджень, пов’язаних в торгівельним центром, вражає. Так більше продовжуватися не може. Лише конструктивний діалог дозволить вирішити проблеми”.

Під час наради йшлося про будівництво дороги через територію ТЦ “Барабашово”, через що частина підприємців може втратити роботу. Також учасники зустрічі обговорили конфлікт, який виник у частини підприємців з адміністрацією центру через фінансові та майнові питання.

Кучер надав можливість висловитися та надати пропозиції всім сторонам процесу. Також голова ХОДА закликав долучитися до вирішення конфлікту та взяти участь у наступній нараді особисто Харківського міського голову Геннадія Кернеса і почесного президента ПАТ “Концерн АВЕК та Ко” Олександра Фельдмана.

“Майданчик для діалогу створено – це Харківська обласна державна адміністрація. І ми цей конфлікт обов’язково вирішимо”, – наголосив Олексій Кучер.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові будуватимуть нову швидкісну магістраль через ТЦ “Барабашово”, що з’єднає вул. Шевченка і вул. Академіка Павлова.

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов заявив, що приватний сектор біля торгового центру “Барабашово” не попадає в зону переселення у зв’язку з будівництвом нової дороги. Він нагадав, що підприємцям для переїзду необхідно укласти орендні договори з КП “Міський торговий ринок”, яке експлуатуватиме новий майданчик.

Харківська міськрада на сесії 16 жовтня прийняла рішення щодо будівництва нової магістралі. На проектування виділено 1,3 млн. грн, вартість будівництва мер Харкова Генадій Кернес оцінив у 250-270 млн грн.

Депутати Харківської міськради 18 грудня надали дозвіл КП «Міський торговий ринок» на розроблення документації із землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Амурській біля станції метро “Академіка Барабашова”.

Мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що будівництво дороги через ринок «Барабашово» розпочнеться у 2020 році з боку супермаркету «Рост», і всі роботи закінчаться за рік.