Водій «ВАЗ» намагався відкупитися від патрульних за тисячу гривень, водій «Mercedes» – за триста

Фото: Патрульна поліція

За минулу добу порушники правил дорожнього руху намагалися тричі дати патрульним хабаря.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Патрульної поліції області.

Напередодні, 2 січня, на 460 км автодороги М-03 «Київ-Харків-Довжанський» за порушення ПДР України патрульні зупинили автомобіль «ВАЗ 2108».

Для перевірки водій надав правоохоронцям посвідчення водія з явними ознаками підробки. А щоб уникнути кримінальної відповідальності за ст. 358 ККУ чоловік запропонував патрульним неправомірну вигоду в сумі однієї тисячі гривень.

Другий випадок стався на проспекті Гагаріна, 1: патрульні виявили автомобіль «Mercedes», водій якого також порушив ПДР, а саме здійснив рух на вимкнену додаткову секцію світлофора.

Правоохоронці зупинили автомобіль – водій з метою уникнення адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 122 КУпАП запропонував патрульним неправомірну вигоду в сумі триста гривень.

Третій факт спроби підкупу патрульних було задокументовано на вулиці Академіка Павлова, де за порушення ПДР України правоохоронці зупинили автомобіль «Mercedes-Benz». Під час спілкування з водієм патрульні помітили у чоловіка явні ознаки алкогольного сп’янiння.

Порушнику було повідомлено, що відносно нього будуть складені відповідні адміністративні матеріали. Після чого чоловік запропонував інспекторам неправомірну вигоду.

У всіх трьох випадках на попередження про кримінальну відповідальність за надання хабаря службовій особі громадяни не реагували, тому порушників було затримано, а на місця та викликано слідчо-оперативні групи.

У діях всіх трьох громадян вбачається порушення ст.369 ККУ (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), за що законодавством передбачена кримінальна відповідальність.