Пробне ЗНО – реєстрація до 24 січня

Фото: kharkivoda.gov.ua

В Україні з сьогоднішнього дня, 3 січня, стартувала реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Зареєструватися можна з 3 до 24 січня на сайті Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти.

«Пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури відбудеться 21 березня, з історії України, з математики, з біології, з географії, з фізики, з хімії, а також з іноземних мов (англійської, іспанської, німецької та французької) – 28 березня. У день проведення пробного тестування кожен зареєстрований учасник може скласти тест з одного навчального предмета», – повідомляють в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Особи, які зареєструються для участі в пробному тестуванні, матимуть можливість:

– ознайомитись зі стандартизованими тестами, що відповідають вимогам програм, характеристикам і структурі сертифікаційних робіт зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року;

– виконати пробний тест і попрактикуватися в заповненні бланків відповідей;

– дізнатися правильні відповіді до завдань пробного тестування, що будуть розміщені на сайті Українського центру оцінювання якості освіти у визначений час;

– отримати результат пробного тестування за допомогою спеціального сервісу (за бажанням);

– психологічно налаштуватися на проходження зовнішнього незалежного оцінювання;

– навчитися ефективно розподіляти час;

– оцінити свій рівень навчальних досягнень.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання є платною послугою для учасників та неприбутковою для організаторів і проводиться за кошти фізичних і юридичних осіб. Вартість тестування складає 141 грн.

В УЦОЯО звертають увагу, що реєстрація для проходження пробного ЗНО не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії ЗНО.

Результати пробного ЗНО не буде зараховано як оцінки за державну підсумкову атестацію та не буде використано для участі в конкурсному відборі під час вступу до закладів вищої освіти.