Кернес та Ярославський разом зустріли Новий рік (відео)

Фото: gepard59 / Instagram

Мер Харкова Геннадій Кернес та бізнесмен Олександр Ярославський разом зустріли Новий рік в готелі Kharkiv Palace, яким володіє Ярославський.

Про це Харків Times дізнався з відео, опублікованого в пабліку “Харків 1654”.

Ярославський підійшов до мера і потиснув руку. Кернес і Ярославський обійнялися, після чого крісло Кернеса викотили на середину залу. Ярославський закликав присутніх привітати мера оплесками.

“Цей рік – він непростий був, але для мене він знаменний тим, що ми з моїм другом знайшли спільну мову, і сьогодні ми разом. Ми не бачилися сім років, сім років не розмовляли. Сім років – не можна сказати, що ми викинули з життя, але ми набралися розуму, досвіду, розуму і того, що дозволило нам сьогодні бути разом. Я хочу, щоб ми всі разом привітали нашого друга, сказали йому добрі слова, і побажали йому всього того, що ми бажали самі собі “, – заявив Ярославський.

Кернес сказав у відповідь привітав Ярославського, його близьких і всіх харків’ян з Новим роком. Він також опублікував в Instagram фото з Ярославським, підписавши його: “Ми зустрілися в 2020! Я та Олександр!!!”.

Про те, що Ярославський і Кернес можуть помиритися після декількох років конфлікту між ними, свідчила заява Ярославського під час святкування 60-річчя ювілею бізнесмена 5 грудня. Присутній серед гостей бізнесмен і друг Кернеса Павло Фукс передав винуватцю торжества привіт та поздоровлення від Кернеса і повідомив, що мер хотів би вручити Ярославському звання почесного харків’янина в день міста. Ярославський подякував і побажав Кернесу міцного здоров’я.

“Він завжди прислухався до мене, я завжди робив те, що він просив. До певного моменту. Потім щось сталося. Ви знаєте, завжди десь щось з кимось відбувається. Але треба бути великодушним і забувати якісь образи, недоліки один одного. Він – людина, яка обожнює Харків. Мені він зробив мікронну біль, але він для Харкова зробив набагато більше, ніж зробили всі попередні мери до нього. Це я вам можу сказати відверто. Ось як би я нього негативно б не ставився, але я людина відверта, я можу оцінити його внесок в Харків. Більше, ніж зробив Кернес – ні зробив ніхто, жоден мер до нього”, – сказав Ярославський.

Пізніше Кернес заявив в інтерв’ю програмі “Місто Х TV”, що вони з Ярославським знайшли в собі сили помиритися.

“У нас не було ніякої війни, були розбіжності в поглядах. Ми з ним майже ровесники – я на півроку старше, але це ні про що не говорить, він теж жвава людина. І ми обидва знайшли в собі сили – помирилися, вже розмовляли. Я думаю, що наша багаторічна дружба, яка була ще 40 років тому, вона повернулася в новому ключі. Ми вже люди, які відбулися, можемо один одному допомогти і багато чого зробити для Харкова. Він робить для Харкова багато, але я думаю, що разом ми можемо зробити більше”, – сказав Кернес.