Першим заступником Кучера збирається стати посадовець з Вінниці

Фото: Віталій Погосян Vitalii Pogosian / Facebook

Віталій Погосян, який до 28 грудня очолював Департамент економіки та інвестицій Вінницької міської ради, збирається невдовзі зайняти посаду першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера.

Про це Харків Times дізнався з публікації вінницького інтернет-видання Vежа.

Погосян підтвердив виданню, що переходить на посаду першого заступника голови Харківської ОДА Олексія Кучера.

“Прийшов час зробити крок вперед, надійшла пропозиція стати першим заступником голови Харківської ОДА. Я прийняв для себе таке рішення, розуміючи відповідальність та виклики, які зараз є перед країною, в тому числі на регіональному рівні. Я вирішив реалізувати отриманий у Вінниці досвід в новому регіоні: буду впроваджувати отримані знання про залучення інвестицій, розвиток підприємництва, дерегуляції, створення індустріальних і технологічних парків. Я вважаю, що нам потрібно продовжувати створювати технологічні парки, тому що ми не зможемо займатися науковими розробками без таких речей”, – заявив він.

Погосян зазначив, що саме закінчив навчання в Академії управління при Президентові України і тепер хоче реалізувати нові знання на новій посаді.

“Це значний виклик для мене, Харківський регіон – промисловий та цікавий: там понад 3000 виробничих підприємств, великий центр промисловості. У Харківській області навчається близько 230 тисяч студентів. Я прагну серед іншого розвивати там соціальне підприємництво, зокрема й тому, що там перебуває велика кількість внутрішньо переміщених осіб. Я не йду туди займатися політикою, а працюватиму на економічний розвиток регіону та хочу реалізувати себе як ефективного керівника вже на новій посаді”, – цитує видання посадовця.

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов підписав розпорядження, про звільнення Віталія Погосяна з посади з 28 грудня в порядку переведення до апарату Харківської облдержадміністрації.

Погосян написав пост на своїй сторінці у Facebook, у якому повідомив, що йде з посади директора департаменту та перерахував свої досягнення на цій посаді: “За період з 2015 року зроблено чимало, розроблено та реалізуються стратегічні програмні документи. Серед яких: Програма посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва Вінницької міської ОТГ на 2017-2020 роки, Програма сприяння залученню інвестицій у Вінницьку міську ОТГ на 2018-2020 роки та Маркетингова стратегія “Вінниця-2020”, в рамках якої розроблено бренд міста. Розроблено галузеву частину “Економіка” до Концепції інтегрованого розвитку Вінниці 2030. Створено три індустріальні парки. Затверджено концепцію, виготовлено проектно-кошторисну документацію та дизайн проекту інноваційно-технологічного парку “Кристал”. Започатковано серію заходів для підприємців “Марафон можливостей для бізнесу у Вінниці”. Триває робота над створенням туристичної стратегії, програми соціального підприємництва. Та багато, багато іншого”.

Згідно з офіційною біографією на сайті Вінницької міськради, Погосян народився 30 червня 1981 року у Вінниці. З 1998 по 2001 рр. навчався у Вінницькому Національному технічному університеті, з 2001 по 2005 рр. – у Вінницькому торговельно-економічному інституті КНТЕУ, здобув кваліфікацію спеціаліста з менеджменту організацій. У 2018 році здобув диплом з відзнакою за фахом “Публічне управління та адміністрування” у Одеському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. У 2018 році пройшов сертифіковане навчання у KMBS за темою “Школа розвитку кластерів”. З вересня 2019 по теперішній час є аспірантом за спеціальністю “Публічне управління та адміністрування” Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. З жовтня 2019 року по теперішній час навчається за програмою Executive MBA у Kyiv-Mohyla Business School. Пройшов навчання та у листопаді 2019 року отримав сертифікат APMG Certified PPP Professional (CP3P) Foundation Examination.

Працював провідним фахівцем відділу продажів СМБ Вінницького управління Подільського регіонального департаменту АКІБ “УкрСиббанк”, начальником сектору прямих продажів та розвитку роздрібного бізнесу Філії ВАТ “Укрексімбанк” у Вінниці, заступником директора з корпоративного бізнесу відділення “Вінницька регіональна дирекція “ВТБ БАНК”. 27 квітня 2015 року призначений директором департаменту економіки і інвестицій міської ради. У жовтні 2015 року обраний депутатом Вінницької міської ради VII скликання від блоку Петра Порошенка “Солідарність”.

Одружений, виховує сина.

Згідно з декларацією, поданою перед звільненням, Погосян має квартиру у Вінниці площею 51,5 кв. м та володіє на правах спільної власності частиною будинку площею 130,3 кв. м. Окрім того, він задекларував будинок площею 97,9 кв. м у безоплатному користуванні його дружини та сина. Також у його власності є кілька земельних ділянок загальною площею близько 2,5 тис. кв. м. Погосян також володіє автівкою Toyota Auris 2012 року випуску.

Погосян задекларував 346,051 тис. гривень, отриманих у 2019 році у якості зарплати, 18,378 тис. гривень страхових виплат, 6,517 тис. гривень відсотків за банківським вкладом, а також 780 тис. гривень доходу від відчуження рухомого майна (ймовірно, продав автівку Range Rover Sport 2011 року випуску, яку декларував у 2018 році). Дружина посадовця отримала 55,098 тис. гривень зарплати.

Посадовець також задекларував заощадження: 100 тис. доларів готівкою, а також 16,472 тис. гривень та 28,512 тис. доларів на банківських рахунках. Заощадження його дружини – 55 тис. гривень готівкою.

Один з харківських інтернет-каналів, зазвичай інформований щодо інсйдів з ХОДА, повідомив, що Погосян приступить до обов’язків відразу після Нового року. “Ця кандидатура була рекомендована Кучеру Ігорем Гуменним, харківським бізнесменом, власником і керівником компанії UBC, який має досвід будівництва великого виробництва “з нуля” у Вінниці”, – стверджує автор повідомлення. За його словами, Марк Беккер, хоч і звільнився з посади першого заступника губернатора, але ще залишається в ранзі радника Кучера.

Як повідомляв Харків Times , перший заступник голови обласної державної адміністрації Марк Беккер збирається залишити свою посаду.