Додому з полону повертається харківський військовий

Боєць 16-го мотопіхотного батальйону 58-ї окремої мотопіхотної бригади Роман Фурсов, житель Харківської області, який потрапив у полон в листопаді 2017 року, звільнений в рамках обміну полоненими між Україною та Росією.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Telegram уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денисової.

“Перших громадян України – звільнено! Зокрема, звільнено четверо військових, що перебували тривалий час у полоні на тимчасово окупованій частині Донбасу – Сергія Іванчука, Юрія Євтушенка, Івана Дєєва, Романа Фурсова! Всі вони перебувають у безпеці на підконтрольній Уряду України території”, – написала Денисова.

Роман Фурсов був поранений та потрапив у полон у листопаді 2017 року в районі с. Кримського Луганській області. Деякий час його навіть вважали загиблим.

Фурсова та його товаришів передали Україні бойовики так званої “ЛНР”. За словами Денисової, сьогодні можуть бути звільнені до 80 осіб.

Як повідомив офіс президента близько 16:00, обмін полоненими завершився. В Україну повернулися 76 осіб.

Як повідомляв Харків Times, 26 грудня Дзержинський районний суд Харкова змінив запобіжний захід з утримання під вартою на особисте зобов’язання Максиму Мисяку, якого підозрюють у вбивстві на території міста трьох людей та замаху на вбивство. Своїм рішенням суд частково задовольнив клопотання прокуратури з огляду на майбутній обмін полоненими з РФ.

Колегія суддів Фрунзенського районного суду Харкова 28 грудня, засудила обвинувачених у теракті біля Палацу Спорту 22 лютого 2015 року Тетюцького, Дворнікова та Башликова до довічного ув’язнення із конфіскацією майна. Однак у зв’язку з “винятковими обставинами” запобіжний захід для засуджених змінений на “особисте зобов’язання”, оскільки терористів готують до обміну полоненими з Російською Федерацією.