Троє працівників тепломереж підуть під суд через загибель слюсаря

Через загибель працівника комунального підприємства під час ліквідації аварії на теплових мережах у Харкові перед судом постануть троє обвинувачених.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокуратурою області направлено до суду обвинувальний акт стосовно трьох працівників одного з комунальних підприємств м. Харкова, дії яких призвели до загибелі робітника.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Станіслава Муратова, на початку березня цього року у центрі м. Харкова сталася аварія на теплових мережах, внаслідок якої мешканці кількох житлових будинків залишились без теплопостачання. На усунення її наслідків виїхала чергова бригада працівників одного з комунальних підприємств, яке займається обслуговуванням теплових мереж.

Керівники робіт мали забезпечити працівників, які усували несправність теплотраси, відповідним страхувальним обладнанням, перевірити відсутність тиску, а також провести необхідні інструктажі щодо безпеки робіт у теплових камерах.

Розраховуючи на те, що гаряча вода в трубі була перекрита, не впевнившись у відсутності тиску в системі, один із робітників підприємства почав проводити ліквідацію аварії на тепломережі. Але трубу прорвало, і напір гарячої води прийшовся на робітника.

Через грубе порушення правил робіт з підвищеною небезпекою керівниками робіт один із слюсарів комунального підприємства загинув, а інший отримав тілесні ушкодження.

Трьом працівникам зазначеного комунального підприємства було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки при проведенні робіт з підвищеною небезпекою, що потягло тяжкі наслідки).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як повідомляв Харків Times, у центрі Харкова підчас ліквідації прориву гарячої води загинув ремонтник. 57-річний слюсар загинув 9 березня на вулиці Садовій, де проводилися ремонтні роботи. Чоловік отримав термічні опіки третього ступеня і травму живота, він помер у кареті швидкої допомоги.