Прокуратура не коментує питання обміну терористів

Фото: ХарківTimes

Прокурор Володимир Лимар, який представляв обвинувачення на процесі харківських терористів Дворнікова, Тетюцкого та Большакова, відмовився коментувати для ЗМІ питання обміну полоненими з Російською Федерацією, пославшись на те, що це “не входить до його компетенції”.

Про це повідомив кореспондент Харків Times від будівлі Фрунзенського райсуду, де терористам сьогодні, 28 грудня, винесли вирок.

Лимар зміг відповісти по суті лише на питання, що станеться з засудженими, якщо їм заманеться повернутися в Україну.

“В разі того, якщо будуть на те підстави, передбачені чинним законодавством, вказані особи будуть відбувати покарання згідно цього вироку – у вигляді довічного позбавлення волі”, – сказав прокурор.

Як повідомляв Харків Times, адвокат потерпілих від теракту біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року Олег Головков після оголошення вироку трьом терористам заявив представникам ЗМІ, що він і його підзахисні не мають ніяких претензій до самого вироку, але мають намір оскаржувати рішення про видачу засуджених як “політичне й жодним чином не пов’язане із законом”.

Колегія суддів Фрунзенського районного суду Харкова сьогодні, 28 грудня, засудила обвинувачених у теракті біля Палацу Спорту 22 лютого 2015 року Віктора Тетюцького, Володимира Дворнікова та Сергія Башликова до довічного ув’язнення з конфіскацією майна. Однак у зв’язку із “винятковими обставинами” запобіжний захід для засуджених змінений на “особисте зобов’язання”, оскільки терористів готують до обміну полоненими із Російською Федерацією.