На базі шпиталю для ветеранів планують відкрити центр реабілітації важкопоранених під час війни на Донбасі

Фото: ТСН

У Харкові в 2020 році на базі шпиталю для ветеранів війни планують відкрити центр реабілітації для бійців АТО/ООС, що отримали тяжкі поранення під час бойових дій на Донбасі.

Про це розповів заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк під час зустрічі, в якій брали участь керівництво області, військовий комісар Харківського облвійськкомату полковник Юрій Калгушкін і представники громадських організацій та волонтери, повідомляє Харків Times з посиланням на АрміяInform.

Про необхідність створення такого центру розповіла волонтерка ГО Help Army Олена Шержукова. Вона повідомила,  що реабілітаційний центр, який донедавна працював на базі дитячого табору одного з підприємств, хочуть закрити.

“Є велика проблема стосовно нового центру реабілітації військових саме з важкими хворобами, після ампутації, та тих, хто не може ходити. Нам дуже потрібна ваша участь у цьому напрямку”, – розповіла волонтерка.

Заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк повідомив про проєкт створення центру реабілітації на базі міського шпиталю для ветеранів війни. Реалізовувати ці задуми планують уже з наступного року.

Інший представник ГО Help Army Андрій Шейнін попросив допомоги в проведенні чергового етапу «Ігор героїв», які відбудуться в Харкові на початку лютого 2020-го, а також в організації щорічного «Вертеп-фесту». Озвучив він і труднощі щодо діяльності їхніх давніх партнерів із ГО «Цивільний повітряний патруль».

“Вони допомагають нам, виконують термінові вильоти по всій Харківщині туди, де швидка допомога не встигає доїхати до хворого, де немає кваліфікованих лікарів. А в пілотів катастрофічно бракує пального. Але ж хіба виразиш у грошах ціну людського життя”, – розповів Андрій Шейнін.

Обговорили й питання військово-патріотичного виховання дітей та молоді у 2020-му. Чимало заходів із майбутніми захисниками України вирішено провести за сприяння військкоматів чи на їхній базі.