У справі про викрадення продуктів в колоніях з’явилося ще двоє підозрюваних (відео)

Фото: khar.gp.gov.ua

Прокуратура Харківської області повідомила про підозру ще двом посадовцям, які є фігурантами справи про викрадення та перепродаж продуктів керівниками колоній.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Повідомлено про підозру начальнику однієї з установ виконання покарань за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість) та завідуючій складом виправної установи за ч. 1 ст. 364 (зловживання службовим становищем).

“Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів вищезазначеним службовим особам та відсторонення їх від займаних посад”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, 26 листопада співробітники СБУ затримали завантажені товаром автомобілі посередників під час чергового виїзду з однієї з колоній. В автомобілі знаходилися м’ясо і риба, які керівники колоній продавали “наліво”. Чиновники підробляли документи і списували продукти, як ніби вже витрачені для приготування їжі для ув’язнених. В ході розслідування задокументовано чотири факти збуту продукції риби і м’яса з виправних колоній. За попередніми даними, в результаті зазначених злочинів, державі завдано збитків понад 500 тис. гривень.

Затриманим посадовим особам Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Підприємцю повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27 ч.2 ст. 364 КК України (пособництво в зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Жовтневий районний суд Полтави обрав їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави.