У Харкові затримали ватажків злочинних угруповань, які викрадали елітні автомобілі (фото)

У Харкові поліція затримала викрадачів елітних автомобілів.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Вночі 25 грудня оперативники обласного управління стратегічних розслідувань Нацполіціі затримали двох жителів Харківської та Сумської областей, які з 2016 року перебували в розшуку за викрадення транспортних засобів на території Харківщини та Києва. Чоловіки пересувалися на автомобілі, який був викрадений ще в 2018 році в Києві, а затримали їх у Салтівському житловому масиві Харкова.

Наразі суд взяв їх під варту.

«Затримані є лідерами злочинних угруповань, які «спеціалізуються» на викраденні автомобілів. Крім того, 35-ти річний мешканець Харківщині раніше неодноразово був засуджений, у тому числі і за викрадення транспортних засобів. Обидва фігуранти не лише контролювали діяльність злочинних груп, але й самі брали активну участь у заволодіннях автомобілями. У злочинному світі вони вважаються найкращими фахівцями своєї справи», – йдеться у повідомленні поліції.

Поліцейські встановили, що підозрювані упродовж останнього року незаконно заволоділи автотранспортом п’ятьох громадян. Затриманих цікавили виключно дорогі автівки японського та корейського виробництва, мінімальна ринкова вартість яких складає 30-40 тисяч доларів США.

Для так званих «відстійників» фігуранти спеціально винаймали гаражі у населених пунктах Київської та Харківської областей. У ході своєї діяльності використовували технічні засоби блокування та перехоплення радіосигналів автосигналізацій, різноманітні ключі та інші спеціальні пристрої. Після так званого «відстою» автомобілі збували за межі України або перероблювали номерні агрегати та продавали їх на території країни.

Наразі слідчі підрозділи поліції Києва та Харківщині повідомили затриманим про підозру, а суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, на Харківщині поліцейські викрили групу викрадачів елітних автомобілів. До складу групи увійшли п’ять осіб у віці від 30 до 41 року, двоє з яких є уродженцями Російської Федерації.

Зловмисники використовували пристрої для примусового відкривання замків дверей транспортних засобів, алгоритмічні «кодграббери» різного типу сигналізації та виносні блоки діагностування електронної системи, що давало можливість повністю контролювати і керувати автомобілями.