Шахраям загрожує 12 років за незаконне привласнення двокімнатної квартири у Харкові

Фото: antikor.zp.ua

Суд розгляне обвинувальний акт на двох шахраїв, які привласнили неприватизовану двокімнатну квартиру у Харкові, чим заподіяли шкоду місцевій громаді майже на 800 тисяч гривень.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прокуратури області.

Оборудку з незаконним привласненням нерухомості шахраї провернули, скориставшись відсутністю наймачів, які перебували за межами території України. На підставі підроблених документів, наданих приватному нотаріусу, провели відчуження квартири від імені псевдовласника на користь підставної особи. Потім вони перепродали нерухомість.

Судитимуть шахраїв за ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України (використання завідомо підробленого документа, шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб). Їм загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна.

Як повідомляв Харків TimesОрджонікідзевський районний суд задовольнив позовні вимоги прокурора про повернення територіальній громаді незаконно присвоєну шахраями двокімнатну квартиру, розташовану в Індустріальному районі Харкова.