На Одеській зносять торові кіоски під будівництво метро, ​​торговці заявляють, що не підуть (фото, відео)

У Харкові на місці майбутнього метро на Одеській почали зносити торгові кіоски.

Про це повідомив кореспондент Харків Times.

Сьогодні, 26 грудня, в районі Одеської почали зносити торгові кіоски, розчищаючи місце під будівництво метро. Павільйони робочі ламають вручну за допомогою ломів, ріжуть металеві конструкції автогеном. Демонтажем великих конструкцій займається спецтехніка.

Поки зносять кіоски спочатку ринку, які закрили ще в червні. Решта торговці продовжують працювати. Їх заздалегідь попередили про знесення під будівництво метро, ​​проте багато хто залишається на своїх місцях.

“Ми не шукаємо нове місце, ми хочемо тут працювати, нам тут добре. Якщо поженуть – підемо, а потім повернемося. Вони побудують, а ми прийдемо сюди знову і ви прийдете. Не можна падати духом “, – говорить Валентина Іванівна.

Продавець Тетяна, яка торгує тут близько десяти років, каже, що поки їх ще не зганяють остаточно. Вона вважає, що після демонтажу і розчищення території роботи припиняться.

“Швидше за все до кінця року виділили якусь суму грошей, яку потрібно освоїти. Зараз гроші витратять і все зупиниться “, – говорить жінка.

Про будівництво метро торговці знали давно. Ще в червні на Одеській закрили частину торгових павільйонів і магазини змушені були переїхати. На закритих кіосках висіли оголошення про переїзд у найближчі торгові центри. Продавці зізнаються, що дуже складно знайти нове місце. Ще навесні оренда і купівля нерухомості у цьому районі почала різко дорожчати. “Будь-який інший варіант буде значно дорожче,” – сумно заявляє Тетяна.

У той же час перехожі біля будівельного майданчика позитивно коментують те, що відбувається: “Метро буде! Так, хтось втратить роботу, але що важливіше? ”

Фото: ХарківTimes
Фото: ХарківTimes
Фото: ХарківTimes
Фото: ХарківTimes