За подвійне згвалтування – 12 років тюрми

Фото: СЛЕД.net.ua

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області виніс вирок 37-річному чоловіку, який впродовж одного дня згвалтував двох жінок та пограбував одну з них.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі суду.

Як повідомляється, обидва злочини обвинувачений вчинив у листопаді 2017 року.

Першою його жертвою стала жінка,  яка перебувала біля банкомату на центральній площі міста Ізюм. Зловмисник приставив до неї ножа і примусив піти до гаражів, де згвалтував.

“У цю ж ніч обвинувачений, перебуваючи вже біля зупиночного комплексу «Залізничний ринок», вчинив аналогічний злочин стосовно іншої потерпілої”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією відділу комунікації Нацполіції області, першій жертві гвалтівника був 21 рік. Згвалтувавши дівчину, зловмисник забрав в неї мобільний телефон та втік.

Другій потерпілій було 37 років. Коли гвалтівник напав на неї з ножем, жінка почала кричати та кликати на допомогу. Небайдужі повідомили про це до поліції, і правоохоронці затримали гвалтівника по “гарячих слідах”.

Як стало відомо в ході слідства, 37-річний чоловік раніше неодноразово був судимий, в тому числі за згвалтування, хуліганство, майнові злочини і нанесення тілесних ушкоджень.

У судовому засіданні обвинувачений не визнав свою провину та надав пояснення, які, в свою чергу, були спростовані іншими доказами: – висновками експертів, актами досліджень та допитом свідків. У результаті суд визнав обвинуваченого винним за ч.2 ст. 152 (згвалтування, вчинене повторно)  и ч.2 ст. 187 (розбій) та призначив йому покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також судом задоволено цивільний позов потерпілої щодо стягнення з обвинуваченого  моральної шкоди.

Як повідомляв Харків Times, Київський районний суд призначив максимальне покарання чоловіку, який зґвалтував та пограбував жінку