З’явилося відео звільнення заручниці та поранення поліцейського (відео)

Поліція оприлюднила оперативне відео зі звільненням взятої у заручниці молодої жінки.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

На відео відпускають заручницю, поліцейський залишається і продовжує спілкуватися з правопорушником. Той емоційно розмахує ножом, а потім виймає сигарету. Капітан поліції допомагає йому підкурити, а тоді намагається вибити ніж, виникає сутичка.

Як повідомив начальник Головного управління Нацполіції у Харківській області Валерія Сокуренко, зловмисник наніс поліцейському удар в обличчя.

«Працівник поліції знешкодив злочинця ціною свого здоров’я, був шпиталізований. Проведена операція, не проста. Зараз знаходиться у реанімації. Його життю нічого не загрожує», – сказав Сокуренко.

Також за його словами, за проявлену мужність начальника карного розшуку Немишлянського відділу поліції представлять до нагороди.

“Керівництво Національної поліції, Міністерства внутрішніх справ прийняло рішення заохотити його вогнепальною нагородною зброєю від імені керівництва МВС і подати подання на нагородження державною нагородою”, — сказав Сокуренко.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові поранили поліцейського, який обміняв себе на заручницю.

Вранці 24 грудня, в Немишлянському районі Харкова невідомий чоловік з ножом захопив у заручницю жінку. Перехожі викликали поліцію. Начальник карного розшуку районного відділу поліції вирішив не чекати прибуття спецпризначенців і запропонував себе в якості обміну на заручницю. Жінка була звільнена, поліцейський намагався вибити ніж із рук злочинця і отримав поранення. Злочинця затримали.

Пізніше поліцейські розкрили подробиці, затриманим виявився 37-річний мешканець Харкова, не судимий, раніше притягувався до адміністративної відповідальності за вживання алкогольних напоїв у громадських місцях. Захопивши заручницю, він планував покарати кривдника своєї знайомої.