ДБР провело обшуки в юрфірмі через позов Куницького до Грановського та ЦВК

ДБР ГБР
Фото: Украинская правда

Слідчі Державного бюро розслідувань в суботу, 21 грудня, провели обшуки в офісі юридичної компанії EQUITY і житло чотирьох партнерів фірми в рамках кримінального провадження за заявою народного депутата Олександра Куницького (фракція партії “Слуга народу”) про неправомірні дії з боку Центральної виборчої комісії та екс-народного депутата Олександра Грановського, спрямованих на зняття кандидатури Куницького з парламентських виборів 2019 року по 169 округу в Харкові.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Асоціації адвокатів України.

Згідно з повідомленням, обшуки санкціонував слідчий суддя Печерського районного суду Києва Сергій Вовк.

В Асоціації адвокатів відзначають, що слідчих цікавлять флеш-носії, мобільні телефони та комп’ютерна техніка партнерів юрфірми Віктора Борсука та Олега Малиневський, а також Сергія Чуєва і В’ячеслава Краглевіча, проте ніяких посилань на факти, а також докази чому інформація може знаходитися за даними адресами відсутня .

Окремо в заяві нарікають на відсутність обгрунтувань відносини адвокатського об’єднання до кримінального провадження.

У висновку адвокати звернулися до генерального прокурора Руслану Рябошапка, главі ДБР Роману Трубе, голові Печерського райсуду Козлову Руслану та голові Вищої ради правосуддя Андрію Овсієнко з вимогою провести перевірки порушення прав адвокатів, а також взяти під особистий контроль ситуацію, що склалася.

Як повідомляв Харків Times , 30 червня на засіданні Центральної виборчої комісії заявили про те, що отримали документи, що підтверджують перетин державного кордону України Олександром Куницьким з іноземної паспорту

6 липня Куницький підтвердив на зустрічі з виборцями в Харкові, що з 12 років є громадянином Ізраїлю.

11 липня Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію кандидатом в народні депутати від партії «Слуга народу» Олександра Куницького.

15 липня Шостий апеляційний суд Києва визнав рішення ЦВК неправомірною і повернув Куницькому статус кандидата в нардепи. Під час суду суддям надходили SMS з пропозицією хабара нібито від імені Куницького.

19 липня Верховний суд України підтвердив рішення апеляційної інстанції та допустив Куницького до виборів.

21 липня Куницький переміг на виборах по 169 округу в місті Харкові, 47,99% виборців. Його конкуренти самовисуванці Олександр Грановський і Олександр Кірш набрали майже порівну – 15,88% і 15,01% голосів. У решти кандидатів результат менше 5%.