Вибори в ОТГ на Харківщині: як голосували та попередні результати

22 грудня відбулися перші місцеві вибори в чотири в об’єднані територіальні громади Харківської області, що розташовані Куп’янському та Балаклійському районах. Протягом дня явка виборців по країні коливалась від 4,4 % до 54 %. Одним з аутсайдерів за цим показником стала Курилівська сільська ОТГ Куп’янського району, де станом на 15:00 22 грудня проголосували менше чверті виборців.

Про це Харків Times  дізнався з повідомлення прес-служби ЦВК.

За даними Центрвиборчкому, найвища явка була зафіксована у Старосілецькій сільській ОТГ Коростишівського району Житомирської області. Тут станом на 15:00 проголосували 54% виборців.

Серед аутсайдерів у ЦВК назвали Курилівську сільську ОТГ Куп’янського району, в якій на 15:00 явка виборців склала 23,4%.

Найнижчу явку по країні, за даними ЦВК, зафіксовано у Закарпатській області. Станом на 15:00 22 грудня у Косоньській сільській ОТГ Берегівського району проголосували 14 % виборців, у Зарічанській сільській ОТГ Іршавського району – 19,7 %, у Горондівській сільській ОТГ Мукачівського району – 17,1 %.

У політичній партії “Слуга народу” вже заявили про свою перемогу на виборах в ОТГ. “Слуга народу” отримає кожен третій мандат, про це йдеться на сторінці політсили у Facebook.

Відзначається, що опрацьовано вже 75% дільниць. Так, наразі “Слуга народу” отримає “56% підтримки українців серед усіх партій за кількістю депутатів”.

“Отже – проводимо до місцевих рад по всій Україні більше депутатів, ніж всі інші разом узяті партії. Ми здобули 33% серед усіх учасників, включно з самовисуванцями. Кожен третій мандат – наш!,
– йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Харків Times,22 грудня відбулися перші місцеві вибори в чотири в об’єднані територіальні громади Харківської області . Три з них знаходяться в Куп’янському районі області, ще одна – в Балаклійському. Під час виборів на Харківщині працювали 33 вибочі дільниці.

Під час виборів до об’єднаних територіальних громад, що відбулися у неділю, 22 грудня, до поліції надійшло п’ять повідомлень про можливі порушення законодавства у Куп’янському районі.