Відновленим шляхопроводом можуть рухатися автомобілі не важче 20 тонн – Служба автодоріг

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

На відновленому шляхопроводі на Окружній дорозі встановлено обмеження руху транспортних засобів, загальна маса яких перевищує 20 тонн.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Служби автомобільних доріг у Харківській області.

“Контроль з додержання встановленого обмеження руху транспортних засобів, загальна маса яких перевищує 20 т, по зазначеному шляхопроводу здійснює управління патрульної поліції в Харківській області разом з Укртрансбезпекою у Харківській області. Будуть проводитись рейдові перевірки транспортних засобів. Крім цього, вони також будуть інформувати учасників дорожнього руху щодо обмеження проїзду транспортних засобів, загальна маса яких перевищує 20 т, даним шляхопроводом”, – йдеться у повідомленні.

Середньодобова інтенсивність руху на ділянці розміщення шляхопроводу складає до 30 тис. авт./добу.

Служба автодоріг оприлюднила акт обстеження шляхопроводу після його відновлення.

Як повідомляв Харків Times , рух по мосту на окружній відновили 22 грудня.

Вранці 25 серпня обрушилася одна сторона мосту від ринку “Лоск” в бік селища Пісочин.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом обрушення мосту.

Харківська Служба автомобільних доріг повідомила, що аварійне руйнування ригеля пролітноі опори на шляхопроводі, яке виникло в результаті зміщення пролітноі конструкції внаслідок динамічного удару перевантаженої фури. Укравтодор повідомив, що згідно з експертизою ХНАДУ, проведеною у травні 2018 року, транспортна споруда (побудована у 1977 році) “кваліфікувалася як працездатна і до категорії аварійних не належала”.

Завідувач кафедри мостів, конструкцій та будівельної механіки ХНАДУ Віталій Кожушко заявив, що фахівці університету у 2018 році провели обстеження моста, що обрушився 25 серпня, і в своєму висновку відзначили наявність множинних дефектів його конструкції.