Квест-кімнати у Харкові небезпечні для життя – ДСНС

Фото: 78.com.ua/

Міськрада звернеться до прокуратури, щоб закрити небезпечні квест-кімнати.

Про це ХарківTimes дізнався з повідомлення прес-служби міськради.

Харківська міська рада направить звернення в правоохоронні органи щодо дотримання норм пожежної безпеки у квест-кімнатах.

Таке рішення було прийнято сьогодні, 21 грудня, на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як повідомив начальник Харківського міського відділу ГУ ДСНС України у Харківській області Володимир Юрченко, в місті вдалося виявити 26 квест-кімнат. Не всі ігрові зали можна знайти, оскільки часто вони розташовані в квартирах без вивісок. 20 квест-кімнат перевірили, в інші шість потрапити не вдалося.

Володимир Юрченко повідомив, що за підсумками перевірок виявили, що в деяких квест-кімнатах внутрішнє облицювання зроблене з горючих матеріалів, порушені шляхи евакуації, не перевірена електрика, співробітники, які там працюють, не знають правил поведінки при пожежі тощо.

Незважаючи на явні порушення, у комісії немає права штрафувати власників квест-кімнат. «Ми тільки обстежуємо і на підставі актів подаватимемо матеріали до прокурутури, а вона може ініціювати подачу матеріалів до суду», – пояснив Володимир Юрченко.

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов зазначив, що така ситуація є неприпустимою. За його словами, необхідно звернутися в правоохоронні органи – поліцію і прокуратуру.

«Ми півроку займаємося квест-кімнатами. Це зона підвищеного ризику, замкнутий простір. Скоро свята, у дітей канікули, вони будуть там грати. Представники ДСНС доповіли, що їм не вистачає повноважень. А з органами прокуратури та правоохоронцями вони мають право на перевірку та закриття квест-кімнат. Будуть закриті всі ігрові кімнати, які не відповідають нормам пожежної безпеки», – підкреслив перший віце-мер.

Ігор Терехов зазначив, що голови районних адміністрацій повинні надати інформацію з місцями розташування всіх квест-кімнат.
Нагадаємо, що в Харкові почали перевіряти квест-кімнати після січневої трагедії в Польщі, коли під час пожежі в гральному закладі загинули п’ятеро підлітків.