За добу на Харківщині під колесами потягів загинули двоє чоловіків

Фото: Kp.ua

Ввечері 19 грудня в Харківській області під колесами потягів загинули двоє чоловіків.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“Так, близько 19:26 в селищі Хорошево на залізничній станції «Жихор» локомотив, рухаючись зі станції «Основа» до міста Харкова, скоїв наїзд на чоловіка, який перебував на рейках”, – йдеться в повідомленні.

Як пояснив машиніст, він побачив людину на коліях та застосував екстрене гальмування, однак уникнути наїзду не вдалося. Чоловік загинув на місці. Ним виявився 56-річний мешканець селища Хорошево.

Ще один трагічний випадок трапився у той же день о 19.10. На залізничному переїзді “Просторне” в смт Старий Мерчик потяг сполученням «Санкт-Петербург – Харків» смертельно травмував чоловіка віком близько 25-35 років.

Поліцейські з’ясували, що чоловік стояв на коліях обличчям до потягу. Екстрене гальмування результату не дало, людина загинула на місці. Рух потягів припинявся на п’ять годин. Особа загиблої людини наразі встановлюється.

Інформацію про вказані факти внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Усі обставини подій встановлюються.

Як повідомляв ХарківTimes,  молодий чоловік ліг на рейки перед поїздом, що наближався.