Міськрада виділила першу ділянку для «альтернативного Барабашово»

Депутати Харківської міськради надали дозвіл КП «Міський торговий ринок» на розроблення документації із землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Амурській біля станції метро “Академіка Барабашова.

Про це Харків Times дізнався з рішення сесії міськради, яка відбулася 18 грудня.

Міськрада виділила земельну ділянку площею 1,78 га для будівництва та обслуговування об’єкту торговельного призначення по вул. Амурськіій,7. Вулиця Амурська розташована біля станції метро Барабашово.

Як повідомляв Харків Times , у Харкові будуватимуть нову швидкісну магістраль через ТЦ “Барабашово”, що з’єднає вул. Шевченка і вул. Академіка Павлова.

Магістраль , яка зв’яже центр міста з Салтівкою, планується побудувати до наступного Дня міста.

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов заявив, що приватний сектор біля торгового центру “Барабашово” не попадає в зону переселення у зв’язку з будівництвом нової дороги. Він нагадав, що підприємцям для переїзду необхідно укласти орендні договори з КП “Міський торговий ринок”, яке експлуатуватиме новий майданчик.

Харківська міськрада на сесії 16 жовтня прийняла рішення щодо будівництва нової магістралі. На проектування виділено 1,3 млн. грн, вартість будівництва мер Харкова Генадій Кернес оцінив у 250-270 млн грн.