У Харкові знайшли ще одного Леніна

Сьогодні, 20 грудня, харківські активісти виявили ще один пам’ятник Леніну на території Харкова, який за законом про декомунізації мав би бути демонтований.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови громадської організації «Світанок» Позднякова Вадима у Facebook.

«У Харкові знайдено ще один пам’ятник Леніну! Сьогодні небайдужі громадяни повідомили нам, що неподалік станції метро Захисників України, за адресою – вулиця Юріївська,17 розташовано пам’ятник Леніну», – йдеться у повідомленні.

За даною адресою знаходиться промислова зона і зареєстровано 12 організацій. Кому саме належить пам’ятник поки не відомо.

Активіст заявив, що вони будуть сприяти якнайшвидшому його демонтажу.

Нагадаємо, що даним обладміністрації на території області в рамках закону про декомунізацію було демонтовано 256 радянських пам’ятників, у тому числі 155 – Леніну.

Як повідомляв Харків Times, на Харківщині демонтували останнього Леніна. Так заявляли харківські активісти, демонтувавши недавно зображення вождя пролетаріату на будівлі клубу у селі Добропілля Валківського району Харківської області. Однак начальниця Північно-східного відділу Українського інституту національної пам’яті Марія Тахтаулова не підтвердила цього Харків Times. За її словами, «не можна виключати, що раптом у якомусь дворі ще щось не знайдеться».