У Харкові знайшли ще одного Леніна

Фото: Pozdniakov Vadym / Facebook

Сьогодні, 20 грудня, харківські активісти виявили ще один пам’ятник Леніну на території Харкова, який за законом про декомунізації мав би бути демонтований.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови громадської організації «Світанок» Позднякова Вадима у Facebook.

«У Харкові знайдено ще один пам’ятник Леніну! Сьогодні небайдужі громадяни повідомили нам, що неподалік станції метро Захисників України, за адресою – вулиця Юріївська,17 розташовано пам’ятник Леніну», – йдеться у повідомленні.

За даною адресою знаходиться промислова зона і зареєстровано 12 організацій. Кому саме належить пам’ятник поки не відомо.

Активіст заявив, що вони будуть сприяти якнайшвидшому його демонтажу.

Нагадаємо, що даним обладміністрації на території області в рамках закону про декомунізацію було демонтовано 256 радянських пам’ятників, у тому числі 155 – Леніну.

Як повідомляв Харків Times, на Харківщині демонтували останнього Леніна. Так заявляли харківські активісти, демонтувавши недавно зображення вождя пролетаріату на будівлі клубу у селі Добропілля Валківського району Харківської області. Однак начальниця Північно-східного відділу Українського інституту національної пам’яті Марія Тахтаулова не підтвердила цього Харків Times. За її словами, «не можна виключати, що раптом у якомусь дворі ще щось не знайдеться».