Росіянин прикинувся українцем, аби потрапити в Україну

Фото: ДПСУ

Харківські прикордонники затримали двох іноземців з підробними паспортами.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Східного регіонального управління Держприкордонслужби.

Як повідомляється, на кордоні затримано «росіянина з підробленим українським та узбечку з фальшивим молдовським паспортами».

Під час прикордонно-митного оформлення потяга «Москва – Кривий Ріг» прикордонники Харківського загону звернули увагу на чоловіка, який надав для перевірки паспортний документ громадянина України. Під час перевірки його паспорта експерти з перевірки документів встановили, що він підроблений.

Згодом правоохоронці з’ясували, що 31-річний чоловік, що видавав себе за громадянина України, насправді є росіянином. Він зізнався, що пішов на таку хитрість, аби безперешкодно потрапити на територію України. Зі слів росіянина, підроблений документ він, нібито, придбав через один із сайтів оголошень в мережі Інтернет, заплативши за нього 500 доларів США.

За спробу незаконного перетинання кордону прикордонники притягнули іноземця до адміністративної відповідальності та на три роки заборонили йому в’їзд в Україну. Крім того, до Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Як повідомляв Харків Times, харківські прикордонники за рік не впустили в Україну понад чотири тисячі іноземців.