Правоохоронці відкрили справу на інспектора за махінаціїї з розмитненням

Фото: khar.gp.gov.ua

19 грудня правоохоронці провели обшуки та повідомили про підозру головному державному інспектору одного з відділів Харківської митниці, дії якого завдали державі збитків на суму 540 тис. грн.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Встановлено, що службовець, посприявши у несплаті підприємством ввізного мита та податку на додану вартість, здійснив розмитнення обладнання за завідомо неправильним кодом класифікації товару.

“Внаслідок дій вказаної особи державі завдано збитків на суму 540 тис. грн, що є тяжкими наслідками”, – йдеться в повідомленні.

У прес-службі ДБР додали, що митник, діючи в інтересах юридичної особи-імпортера, вніс до офіційної бази даних недостовірні відомості про класифікацію обладнання для обробки деревини. Завдяки діям інспектора, власник товару розмитнив його за пільговою ставкою ввізного мита.

Вказаній особі повідомлено про підозру за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки 540 тис. грн (ч. 2 ст. 364 КК України).

Санкція ч. 2 ст. 364 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У слідчіх діях по даному факту були задіяни співробітники прокуратури Харьківської області та теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

Як повідомляв ХарківTimes на Харківщині СБУ викрила прикордонників та митників на сприянні нелегальній міграції до РФ.