На Харківщині засудили диверсанта “ЛНР”, який намагався підірвати залізничні колії

Фото: ssu.gov.ua

Колегія суддів Куп’янського районного суду Харківської області винесла вирок терористові “ЛНР”, який намагався підірвати залізничні колії в Харківській області.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення спікера СБУ в Харківській області Владислава Абдули в Facebook.

Як повідомляється, засуджений – житель Луганської області, який воював на боці так званої “ЛНР”. Терориста завербували представники “МГБ ЛНР”. За їхнім завданням він збирав і передавав інформацію про переміщення підрозділів ЗС України в Луганській області.

Потім його залучили до виконання більш складних завдань, серед яких – підрив дренажного моста під залізничним полотном в районі транспортного вузла, що з’єднує Харківську область з районом проведення ООС. За цю диверсію представники так званої “МГБ ЛНР” обіцяли терористові матеріальну винагороду.

Диверсія мала привести до руйнування і тривалого виведення з ладу однієї з основних залізничних артерій, якою забезпечується логістика для потреб Збройних Сил України на сході країни. Крім цього залізнична гілка також активно використовується для пасажирських перевезень і розташована в безпосередній близькості від населеного пункту.

Терорист заклав вибухівку під мостом і поїхав в напрямку тимчасово окупованих територій. На відстані 30 кілометрів за допомогою сигналу з мобільного телефону він активізував вибуховий пристрій. Але вибуху не сталося, оскільки контррозвідники замінили вибухівку на муляж.

Терориста затримали. Суд визнав винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ст. 113, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, і засудив до позбавлення волі терміном 10 років і 1 місяць.

Організатором диверсії, за версією СБУ, є уродженець Єгор Дубровкін. Раніше він був співробітником СБУ в Луганській області, а зараз служить в «МГБ» «ЛНР». Організатор оголошений в розшук за вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) і ч. 1 ст. 408 (дезертирство) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Харків Times, Харківської області намагалися підірвати залізничні колії.

Фото: ssu.gov.ua