В обласній дитячій лікарні №1 завершили капремонт двох відділень і отримали нове обладнання

Фото: kharkivoda.gov.ua

В обласній дитячій лікарні №1 реконструювали відділення алергології та офтальмології. Тут повністю відновили всі приміщення, в тому числі функціональні кабінети та допоміжні служби. Також заклад отримав нове обладнання для ендоскопічних втручань.

Про це  Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Серед отриманого обладнання – комплект для ендоскопічних втручань у педіатрії Conmed виробництва США та набір інструментарію для ендоскопічних операцій виробників Lawton та KarlStorz (Німеччина).

«Це дуже необхідна техніка для проведення лапароскопічних втручань. Ми активно впроваджуємо цей метод з 2011 – 2012 років. За цей період виконано близько 500 оперативних втручань. Це хороша цифра, тому що цей метод дозволяє поліпшити якість надання медичної допомоги, прискорити одужання і полегшити післяопераційне відновлення», – повідомила генеральна директорка КЗОЗ «Харківська обласна дитяча клінічна лікарня №1» Оксана Піонтковська.

Нове обладнання для ОДКЛ № 1 придбано коштом обласного бюджету (загальна вартість склала 5,1 млн грн).

Проведення капітального ремонту двох відділень профінансували Німецька агенція міжнародного співробітництва GIZ (6,5 млн грн) та Європейський інвестиційний банк (0,25 млн грн). Також залучено 1 млн грн з обласного бюджету.