У Харкові проголосували “за” проспект імені “кривавого” маршала

Фото: 24tv.ua

Закінчилося онлайн-голосування щодо перейменування в Харкові проспекту Петра Григоренка на пр. Маршала Жукова, зі значною перевагою переміг «кривавий» маршал.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сайті міськради.

Голосування тривало на сайті Харківської міськради з 19 листопада по 18 грудня, проголосувало 5475 людей. 67% підтримали перейменування проспекту Петра Григоренка на пр. Маршала Жукова, 33% виступили проти.

Зазначимо, що на початку обговорення кількість голосів “проти” перейменування проспекту Петра Григоренка переважала. Але потім у мерії вирішили відсіяти голоси, які поступили не з Харкова. Після цього рахунок почав мінятися і голоси «за» Жукова стали набирати більшість.

Активісти звинуватили харківського мера у крадіжці голосів. «За добу зникло близько 1000 голосів. Тепер чекаємо накрутку за Жукова. Ми іншого і не очікували», – написала у соцмережі харківська активістка Мілла Денчик.

Також поступило 22 пропозиції щодо інших варіантів назви сумнозвісного проспекту. Кілька чоловік запропонували повернути початкову назву «вулиця Стадіонна» або «Стадіонний проспект». Були варіанти назвати проспект іменем нинішнього харківського голови Геннадія Кернеса та іменем керівника Організації Українських Націоналістів (ОУН) Степана Бандери. Серед інших пропозицій – проспект Перемир’я і проспект Позитиву. Крім цього, пропонували вибрати назву не за історичними подіями, а за географічним положенням.

Міська рада стверджувала, що громадяни могли надсилати свої зауваження поштою – електронною і звичайною, і телефоном.

Тепер, після закінчення онлайн-голосування, усі пропозиції мають опрацювати, а результати оголосити до 1 січня 2020 року.